domingo, 4 de marzo de 2012

Comentari de una Ópera

La ópera que he triat per comentar es la Ventafocs:


Ventafocs, Cenerentola en italia, es una noia que netega a casa del seu padrastre i les seves dos germanastres: Clorinda i Tisbe. Un dia truca a la porta de la casa un bagabunt que demana ajuda a les dos germanastres pero elles el fan fora. Pero la Ventafocs que es molt simpatica li dona aigua i pa, i el vagabunt li diu que avui mateix la seva sort canviara. Ensec truquen a la porta, porten una invitació per una festa a palau i la noia més guapa de la festa sera la esposa del rei. Les dos germanastres es van posar molt nervioses i van fer ana a la Ventafocs cap aqui i cap alla perque els i rentes tota la roba que es volien posar. Van a despertar al pare per anar a la festa i ell els hi diu que ha somiat que elles dos eren les reines. Mentres tothom es vesteix entra a la casa el rei, vestit de criat perque ningu el reconegi, que li ha dit una amic seu que alla trubaria a una bonica i dolça esposa. Cuan veu a la Ventafocs dintre de la casa s'enamora a primera vista. Pero de repent apareix un criat vestit del rei dient que busca la noia més guapa i dolça per fer-la la seva esposa. Ell diu, burlanse, que les dos germanastres són molt guapes i tots van cap a la festa. Ventafocs suplica al seu padrastre que la deixi ana a la festa pero ell la fa quedar-se a casa sola netejan. Pero resulta que no es queda sola, sino que sa quedat amb ella un amic del rei que la ajudara per anar a al festa. 
Les dos germanastres persegeixen al fals rei per tota la festa cuan de sobte apareix una noia preciosa i que ningu reconeix.
Al veurela el fals rei diu que esta enamorat d'ella pero ella li diu que no vol casar-se amb ell perque estima al seu criat que veritablament es el rei disfresat.
Ell li don una pulsera i finalment es desvela que es el rei de veritat i demana per casarse a al Ventafocs. Finalment es casen pero aixo enfureix molt a les seves germanastres.


Aqui podreu veure-la i escoltar algunes de les seves cançons;
Ópera de la Ventafocs
Espero que hos agradi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario